Importanţa unui psihic puternic la fel ca mintea.

aprilie 24, 2020 Psihologie
file-20191010-188835-1sl8qwq

O minte puternică este inutilă fără  un psihic pe măsură.

 De câte ori am auzit aceste fraze: " trebuie să ai o minte puternică" , "   o minte  educată este de ne oprită", "cel mai important este mintea",  "învăţ ca să am o minte cât mai educată"...   Chiar si eu credeam doar  în acest lucru, trebuie să am o minte cât mai educată, cât mai dezvoltată,  si toate cele... care  este  chiar indicat  si un lucru foarte bun, dar oare  ce ne facem dacă avem un psihic pe măsură ? 
     Asta este ca si cum ai avea maşina mult visată dar fără să ai cunostinţele necesare.
Putem fi oricăt de educaţi  mintal, dacă la o problemă mai mare psihicul nostru cedează şi nu mai ştim să acţionăm , ne pierdem firea şi în cel mai frumos caz  am vrea să ne ascundem ....
Psihicul joacă un rol importan  în viaţa noastra,  deoarece ea ne caracterizează   .
     Unii au un psihic   mai tare sau mai puţin   tare, dar   să nu ne facem griji. Deoarece ca şi mintea ea poate fi antrenată,   la fel ca  şi voi sunt o personă  normală  care   munceşte, mânâncă, doarme, iubeşte.  Iar ca fiecare om avem momente în care dăm  de probleme  fie că sunt mai mari sau mai mici.
 Permite-mi să te întreb: ai avut momente când ai început ceva  şi după prima problemă ai dorit să  renunţi ? ( Da, şi eu am avut) , ai crezut  că nu eşti capabil de un lucru chiar dacă deţineai cunoştinştele necesare ? ( DA şi eu) , dacă ai ajuns până aici cred că ai dori să  ştii cum iţi poţi  inbunătaţi  psihicul tău, urmează următori paşi:

 

-  Acceptăte pe tine aşa cum eşti  .


 Da exact, deoarece  omul se poate înbunătăţii doar dacă se acceptă   în primul rănd pe el  însuşi, cu defectele sale .  Şi costientizînd că  poate   evolua prin muncă şi voinţă

- cunoastă-te pe tine însuţi


Cănd ai petrecut ultima dată  puţin timp cu tine, cănd ai meditat ultima dată ?  Cănd ai  încercat să te descoperi pe tine, să  te găndeşti   la tine si  placerile tale ? Dar la lucruile pe care nu iţi plac ? Sau cum ai putea face un lucru mai bun ?

Înainte de ai cunoaşte pe alţi, cunoaştă-te pe tine !

- Fă lucruri de care eşti mândru, setează-ţi  obiective !

 

Gâdeşte-te din nou la tine şi fă lucruri de care eşti măndru,  setează-ţi   obiective. Doreşti de mult  timp să  dai jos acele 15 kg de surplus  ?  Este momentul   potrivit să iţi setezi un obiectiv şi să iţi   pui fericirea pe primul loc. ( Şi dacă  spui că nu poţi  merge la sală deoarece nu poţi merge în fiecare  zi, nu este nici o problemă. Nua spus nimeni că trebuie să merge în fiecare zi )


-înfruntă-ţi fricile


Toată lumea se teme de unele lucruri ,  doar că mulţi fug  de ea crezând   că  aşa vor scăpa de problemă.  Dar ei nu ştiu că fac o greşeală mare în care se păcălesc  pe ei însuşi.

Aceste  informaţi au fost oferite din propria experienţă  , sper să vă fie de folos. 

 367 total views,  1 views today

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *